Funktionskläder till barn ny trend

Lagom till att semestrarna klingat ut fylls butikerna av föräldrar som vill köpa höst- och vinterkläder till sina barn. De senaste åren har intresset för funktionskläder i barnsegmentet ökat från både föräldrar och återförsäljare.

Svenska distributions- och agenturföretaget OneTwoTen i Malmö har jobbat med barnkläder i snart tio år och ser en tydlig trend mot att funktionskläderna ökar i popularitet.

–     Kollektionerna blir allt större och högteknologiska finesser med tyger och detaljer blir allt mer sofistikerade, säger Mikael Thor, VD på OneTwoTen.

Butiker som tidigare inte haft något stort sortiment av barnkläder har nu fått upp ögonen för de nyvakna intresset från konsumenter och varvar nu vuxenkläder och barnkläder med funktionsplagg i centrum.

–     Föräldrar med erfarenhet av ett aktivt friluftsliv vet klädernas betydelse för bra komfort i exempelvis kalla skidbacken eller den fuktiga skogen, säger Mikael Thor.

Just nu reser han runt bland återförsäljare i Sverige och håller föreläsning för butikspersonal om funktionsplaggens olika egenskaper. Läs gärna mer i bifogad ”Funktionsplaggens lilla ordlista”.

 

För mer information kontakta gärna:

Mikael Thor, OneTwoTen, mikael@onetwoten.se, tfn: 040-15 79 79, 0708-960677

Ladda ner PDF

2019-02-06T15:51:12+01:00november 5th, 2011|